La Trans Guilleries Btt ruta 2 dies és una magnífica proposta per descobrir la bellesa de les Guilleries. Ubicat entre el Montseny i l’embassament de Sau, les Guilleries és un enorme massís muntanyós que aglutina un conjunt de petites serralades a la confluència entre la Serralada Transversal i la Prelitoral.

No destaca per cap gran pic (el punt més alt és al voltant dels 1.200 metres) però sí pel gran nombre de turons, muntanyes i petites valls arreu del territori. Però el que més impacta és el gran nombre i la varietat de boscos que hi ha. La pagesia ha desaparegut en moltes àrees i el conreu dels camps és escàs. En les parts més obagues sovint hi apareixen fagedes en el fons de les valls i avetoses en les franges més altes. En les àrees solanes és fàcil veure pinedes i alzinars (sovint de sureres)… Tot i així, sovint els boscos s’intercalen, també amb castanyers i rouredes que apareixen per tot arreu.

 

Ruta 2 dies llarga.

129 km i 3.326 m. acumulats.

Sortint des de les rodalies de Viladrau, s’ha configurat una ruta de 64.43 km i 1.699 metres acumulats el primer dia. La ruta passa pel Castell de Sant Llorenç del Munt, el Salt de la Minyona baixa cap a l’embassament de Sau, que voreja llargament. Tot seguit, el meravellós Bosc de la  Barraca, després de creuar Vilanova de Sau i la magnífica fageda propera a Sant Andreu de Bancells. finalment, Sant Hilari.

El segon dia (64.46 Km i 1.627 m.) la ruta fa un recorregut preciós cap a Santa Margarida de Vallors, per anar a envoltar la Torre de Vilavequia. Tot seguit, creua la carretera i comença un dels trams més meravellosos del dia, enfilant cap a la Gavarra. Tot seguit baixa cap a Espinelves creuant la zona de cabanes als arbres i ben aviat s’assoleix Viladrau. Un bonic tram darrer condueix fins al punt de sortida.

 

Ruta 2 dies mitjana.

110 km . 2.870 m. acumulats.

La ruta mitjana de la Trans Guilleriers Btt 2 dies, retalla bona part del tram entre el pont de Malafogassa i les cabanes del la Fagedes de les Valls. Així queda un primer dia de ruta en 58,1 km i 1.571 m. Són uns 6 km i 120 metres d’alçada menys, retallant tot el tram de Sant Andreu de Bancells.

En quant al segon dia, la retallada és més considerable. La ruta surt a les rodalies de la Font del Gavatx deixant de banda tota l’excursió de Santa Margarida de Vallors, Campdelarit i Can Pla. I mena directament a la bonica font del Gavatx. Així queda una ruta de 51,85 km 1.300 m., 14 km i 327 metres de desnivell menys. Així finalitza la Trans Guilleries Btt mitjana.

 

Ruta 2 dies curta (súper curta)

108 km . 2.753 m. acumulats. / 101,85 km. 2.627 m. acumulats

La ruta curta de la Trans Guilleriers Btt 2 dies, és l’opció més fàcil per descobrir les Guilleries.. Perquè retalla el tram del l’embassament de Sau. Així queda un primer dia de ruta en 53,24 km i 1.453 m. O en una opció “súper curta”, que es queda en 47 km i 1.327 m. acumulats. Perquè a més, retalla bona part del tram entre el pont de Malafogassa i les cabanes del la Fagedes de les Valls

En quant al segon dia, la retallada és la mateixa que en la de 2 dies mitjana. Per tant, quan la ruta surt a les rodalies de la Font del Gavatx deixa de banda tota l’excursió de Santa Margarida de Vallors, Campdelarit i Can Pla. I mena directament a la bonica font del Gavatx. Així queda una ruta de 51,85 km 1.300 m., 14 km i 327 metres de desnivell menys. Així, queda una Trans Guilleries Btt curta molt fàcil i accessible.